Egymillió mobilnetes ügyfelet gyűjtött a T-Mobile

A T-Mobile mobilinternetes előfizetéseinek száma meghaladta az egymilliót, részesedése pedig a hazai piacon elérte a 48,7 százalékot – jelentette be ma a cég. Az operátor tavaly augusztusban indította el a korábbiaknál jóval nagyobb sávszélességet biztosító Net&Roll csomagjait, melyek kínálatát idén januártól egy még gyorsabb ajánlattal egészítette ki. E konstrukciókra az elmúlt bő fél évben 16 ezer ügyfél fizetett elő, amit sikernek tart a vállalat.

A Net&Roll M és L nevű csomagokkal a HPSPA+ technológiájú szolgáltatás vehető igénybe, melyen a T-Mobile-nál legfeljebb 21 Mbps letöltési és 5,7 Mbps feltöltési sebesség érhető el. A január 1-je óta választható Net&Roll 4G ajánlat az egyelőre csak a főváros egyes területein kiépített LTE-hálózaton képes maximum 60, illetve 22 megabites sávszélességre. Az e csomagokra előfizető ügyfelek csaknem négyszer annyi adatmennyiséget forgalmaznak egy-egy hónapban, mint a hagyományos díjcsomagokat használó mobilinternetezők.

A mobilnetes díjcsomagok átlagos adatforgalma PC-ken (GB)
A mobilnetes díjcsomagok átlagos adatforgalma PC-ken (GB)

„A Net&Roll díjcsomagok sikere bizonyítja, hogy egyre több ügyfélnek van szüksége nagyobb sávszélességre és nagyobb adatmennyiségre. Jó úton jártunk, amikor az ő igényeikhez igazodva tavaly nyáron új mobilinternet-díjcsomagokat és újszerű, sávszélességen alapuló díjcsomagstruktúrát vezettünk be” – mondta Király István, a Magyar Telekom marketingért felelős vezérigazgató-helyettese.

A cég közleménye szerint a 2012-ben is folytatódó hálózatfejlesztés eddigi eredményeként országszerte közel 600 helyen vált elérhetővé a 21 Mbps névleges letöltési sebességű HSPA+-mobilinternet, míg az LTE technológia jelenleg a budapesti lakosság 40-át fedi le.

A 48,7 százalékos piaci részesedés azt jelenti, hogy a magyarországi mobilinternet-előfizetések közül majdnem minden második a T-Mobile-é. Egy évvel ezelőtt az operátor az egyébként meglehetősen statikus mobilinternet-piac 46,3 százalékát birtokolta, azaz az elmúlt egy évben 2,4 százalékpontot javított.

Azóta történt

Előzmények