Mától szavazhatunk az év hazai e-kereskedőjére

Ma kezdődik és november 11-én éjfélig tart az idén először megrendezendő "Az Év Internetes Kereskedője" díj szavazásának első fordulója. A díjat az Informatikai Vállalkozások Szövetsége, az Inter-Európa Bank és a Kirowski Rt. közösen hívta életre, hogy elismerje azokat a vállalkozásokat, amelyek a legtöbbet tették a hazai e-kereskedelem színvonalának növeléséért.

A közönségszavazáson bármely e-kereskedelmi vállalkozásra adható szavazat – egy számítógépről csak egy –, amennyiben magyar nyelvű honlappal rendelkező és Magyarországon bejegyzett cégről van szó. A szavazatot nem befolyásolja, hogy milyen típusú (webáruház, elektronikus piactér vagy egy termék/szolgáltatás értékesítését lehetővé tevő egyéb honlap) e-kereskedelmi vállalkozásról van szó.

Szavazni az – akár az online billentyűzetkereskedelem fellendítésére is alkalmas –www.azevinterneteskereskedoje.hu címen lehet.

 

A szavazás után kialakult sorrend alapján a szakmai zsűri a legtöbb szavazatot kapott 30 vállalkozás közül - több körös elbírálás után - először kijelöli az általa legjobbnak minősített 10 e-kereskedőt, majd közülük azt az egyet, aki megkapja az Év Internetes Kereskedője Díjat. A zsűri a döntéshez többek között értékeli a vállalkozások üzleti modelljeit, az elért üzleti eredményeket, a felhasználó-barátságot, fogyasztóvédelemmel kapcsolatos ismertetők minőségét, az ismertséget, és számtalan egyéb szempontot.

A díj ünnepélyes átadására november végén kerül sor – amelynek eredményéről az IT.news olvasói is az elsők között értesülnek majd.

Azóta történt

Előzmények