Meg akar felelni az SAP

Az SAP AG felvásárolja a magántulajdonban lévő Virsa Systems Inc. vállalatot – jelentette be a német szoftvercég a héten. A Virsa kockázatkezelő és ún. megfelelési megoldásokat szállít – az utóbbiak olyan szoftverek, melyekkel központilag biztosítható a vállalati szoftverkörnyezet kompatibilitása a gyakran változó hatósági szabályozásokkal. A két cég már tavaly értékesítési együttműködésre lépett egymással. A várakozások szerint májusban lezáruló készpénzes felvásárlás részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.

Az 1996-ban alapított Virsa 300-nál is több nagyvállalati ügyféllel rendelkezik a fontosabb vertikális piaci szegmensekben, közülük többen szerepelnek a Global 1000 listán is. Az SAP elmondása szerint a Virsa felvásárlása része annak a stratégiának, amelynek értelmében a vállalat hiánypótló akvizíciókkal szélesíti tovább kínálatát, és teszi elérhetővé az ügyfelek szükségleteit kielégítő speciális technológiákat és képességeket az egyes ágazatokban, illetve ágazatközi felhasználási területeken.

A kaliforniai Fremont városából irányított Virsa közel 250 főt foglalkoztat, és az Egyesült Államok mellett az Egyesült Királyságban, Németországban, Indiában és Ausztráliában is tart fenn irodákat. Bár az integrációs tervek kidolgozása még folyik, az SAP ígérete szerint tovább működteti ezeket az irodákat, a Virsa dolgozóit pedig az SAP America szervezetébe és a nemzetközi SAP Labs hálózatba integrálja.

  • Kapcsolódó cégek:
  • SAP

Azóta történt

Előzmények

  • SAP-képzés indul a Műegyetemen

    Ösztöndíj, doktori képzés és kutatás-fejlesztési együttműködés található a patinás magyar egyetem és a német vállalat megállapodásában.

  • A MySQL SAP-tanúsítványra pályázik

    A vállalatirányítási rendszerekkel használt adatbázisok között is versenybe száll a nyílt forráskód.

  • Nyomul az SAP a kicsiknél is

    Tovább erősíti jelenlétét a hazai kis- és középvállalati piacon a szoftvergyártó, a mySAP All-in-One partnermegoldások száma már megközelíti a hatszázat.

  • SAP-központ létesült a BMF-en

    A Budapesti Műszaki Főiskola legújabb kompetencia-központja az SAP-val együttműködésben jött létre. Indul az alkalmazásmenedzsment szakirány.