Még eladó a Siemens mobilüzletága

A Siemens AG továbbra is több potenciális partnerrel tárgyal hosszú ideje küszködő mobilüzletágának jövőjéről – cáfolta ma a cég szóvivője azokat a lapértesüléseket, melyek szerint az összes szóba jöhető érdeklődő visszalépett. A jelentkezők közül rövidesen kiválaszthatják a befutót – tette hozzá.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung mai számában azt írta, hogy a Motorola felhagyott az egyeztetésekkel, és ezzel el is fogytak a divízió iránt érdeklődők. A napilap nem hivatalos céges forrásokra hivatkozva állította, hogy ugyan már megszületett a Motorola és a Siemens közti megállapodás, az amerikai gyártó még a szerződések aláírása előtt visszalépett. A szóvivő ezt az értesülést nem kívánta kommentálni.

A Siemensnek napi 1,5 millió euró veszteséget hozó divízió erős lemaradásban van a korszerű szolgáltatásokat és gyorsabb adatátvitelt támogató mobilkészülékek bevezetésével, emiatt piaci részesedése hosszú ideje apad. Az elmúlt év végén a céget a negyedik helyről szorította le a dél-koreai LG Electronics, az idén pedig az ötödik pozíciót volt kénytelen átadni a Sony Ericssonnak. Klaus Kleinfeld elnök-vezérigazgató egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy önálló vállalattá szervezik az üzletágat, melyet a leválasztás után nem egyedül, hanem partnerek bevonásával terveznek tovább működtetni.

Azóta történt

Előzmények