Megalakult a HP ProLiant Klub

A HP ma bejelentette a ProLiant Klub indítását, melynek szolgáltatásait ProLiant szerverek tulajdonosai vehetik igénybe. A vállalat a ProLiant szerverek 1993-as bemutatkozása óta globálisan több mint 10 milliót értékesített ebből a termékből, a hazai eladásoknak pedig nagyjából a felét adják a HP ezen termékcsaládjának tagjai – 3500 ügyfélnél körülbelül 20 ezer szerver áll ma üzemben. A széles vevőkör igényeit a HP 2004-ben egy felmérés révén kívánta jobban megismerni, ennek egyik eredménye, hogy a kis- és középvállalkozások is igénylik a klasszikus terméktámogatáson túlmutató, közvetlen kapcsolatot a gyártóval.

Ennek kíván terepe lenni a HP ProLiant Klub, amely elsődleges feladatának a tudástranszfert tekinti, olyan segítséget, mellyel az ügyfelek meglévő rendszerük működését hatékonyabbá tehetik, vagy útmutatást kaphatnak a bővítés lehetőségeit illetően. A Klub tehát nem biztosít terméktámogatást, efféle, például a hibaelhárítást érintő kérdésekkel az ügyfeleknek továbbra is a rendszerüket szállító céghez kell fordulniuk.

A ProLiant Klub a Virtual Classroom rendszerben teszi elérhetővé a felhasználókat segítő tudásanyagot. Úgynevezett webinarok keretében a HP szakértői havonta egy témában átfogó előadást tartanak, melyet az interneten követhetnek a klubtagok. Az előadások alatt kérdések feltételére van lehetőség, emellett visszakereshetők a korábbi anyagok is.

A ProLiant Klub ezenfelül mindig aktuális akciókkal és akár egyéni feltételekhez szabott ajánlatokkal szolgál; a klubtagok a választás megkönnyítéséhez visszahívást kérhetnek. A szolgáltatás igénybevételéhez az ügyfélnek regisztráltatnia kell ProLiant szervereit, illetve Storageworks eszközeit, így a HP munkatársa azonnal konkrét javaslatokat tehet például a bővítéshez ajánlott termékekre vagy megoldásokra. Mindezek mellé kellemes extra, hogy a klubtagok beszerzéseikkor pontot gyűjthetnek, melyeket ajándékokra válthatnak be.

A HP ProLiant Klub szolgáltatásait azok vehetik igénybe, akik Magyarország területén üzemben álló ProLiant szerverrel rendelkeznek, és ezt magyarországi székhelyű viszonteladótól vagy a HP-tól vásárolták.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Előzmények