Megjelent az OGO szöveges kommunikátor

Az IXI Mobile és az AT&T piacra dobta OGO nevű hordozható készülékét, amellyel többféle szöveges üzenet – e-mail, SMS és gyorsüzenet (AIM, Yahoo, MSN) – küldhető és fogadható.

Az összecsukható készülék 136 grammot nyom, mérete 115 x 75 x 25 mm. Kijelzője 4096 szín megjelenítésére képes, a szövegbevitelt, illetve a kezelést QWERTY billentyűzet és egy nyolcutas navigátorgomb segíti. Az IXI-Connect operációs rendszerre épülő OGO az AT&T GSM/GPRS hálózatát használja az adattovábbításhoz, telefonálásra ugyanakkor nem használható. Ezzel a sajátossággal az egyesült államokbeli piachoz igazodik, ahol egyrészt nem minden mobilelőfizetéshez tartozik SMS-küldés lehetősége, másrészt egyes hálózatok üzenetformátumai inkompatibilisek lehetnek, így nagyobb az igény az olyan készülékek iránt, amelyek ugyan csak az írott kommunikációt támogatják, de abból többfélét is.

Az OGO 99 dollárért vásárolható meg, a szolgáltatás havidíja pedig 17,99 dollár, amely egy AOL, MSN vagy Yahoo e-mail és IM (instant messenger) accountot is magában foglal. Az integrált POP3 kliensnek köszönhetően más szolgáltatások is igénybe vehetők, ezekért havi 3 dollár felárat kell fizetni.

Azóta történt

Előzmények