Megjelent a LibreOffice 3.3.1

A The Document Foundation tegnap kiadta a LibreOffice nyílt forrású irodai csomag első javítókiadását, a 3.3.1-et. Amint a LibreOffice.hu blog írja: a fejlesztési elveknek megfelelően javarészt hibajavításokat tartalmaz az új verzió – nemcsak a programban, de a fordítások szövegeiben is –, ezeken felül csak apróbb, programozói szempontból nem kockázatos újítások kerültek bele.

Ilyen az átdolgozott, színesebb ikonok megjelenése, a szoftverből indítható WikiHelp (melynek súgója magyarul is elérhető), néhány új szótárcsomag, illetve a Notepad-kompatibilis Readme Windowson. Az alapítvány úgy tervezi, hogy egy hónapon belül elkészít még egy hasonló javítókiadást, melyet május elején követ az újabb főverzió.

Az új kiadás kapcsán a The Document Foundation beszámolt arról is, hogy a reméltnél jobban halad a múlt héten elindított adománygyűjtő kampány. Az alapítvány Németországban tervezi stiftungként bejegyeztetni magát, ennek 50 ezer eurós költségét remélik március 21-ig a felhasználók hozzájárulásaiból előteremteni. Az akció borítékolhatóan sikeres lesz, hiszen az elmúlt egy hétben több mint 40 ezer euró jött össze. A szervezet az esetleges pluszt adminisztrációs kiadásokra – többek között doménnevek, védjegyek és szerverek vásárlására – fogja költeni.

Az új kiadás letölthető az irodai csomag weboldaláról.

Azóta történt

Előzmények