Megjelentek a Panda 2009-es védelmi szoftverei

Kiadta új, 2009-es verziószámú biztonsági szoftvereit a Panda Security. Ezekben mutatkozik be a spanyol cég által „kollektív intelligenciának” nevezett közösségi vírusirtó modell, melynek lényege, hogy a Panda-termékeket használó PC-k egy biztonsági hálózatot alkotnak, és egymásnak segítenek a vírusok felismerésében és kivédésében. Ez a jelenleg elterjedt, nem igazán megnyugtató (70-90 százalékos) hatékonysággal működő proaktív védelmet, vagy más néven heurisztikát egészíti ki.

„A központi szerverhez kapcsolódva a Panda szoftverét használó PC-tulajdonosok gépe egyetlen hatalmas hálózatot képez, amely igazi vírusirtó-közösségként működik: ha valamelyik gép fertőzést fedez fel, a technológiának köszönhetően a teljes közösség azonnali védelemben részesül” – magyarázta a módszer lényegét Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója.

További új megoldás az ún. „identity protect” (személyazonosság-védelem) technológia is, amely a bizalmas adatok megszerzésére irányuló lopási kísérleteket füleli le – itt a felhasználó maga állíthatja be, hogy melyek a kiemelt védelmet igénylő adatok. Továbbfejlesztették a spamszűrést is: az új motor 97 százalékos pontossággal kapja el a kéretlen leveleket.

A 2009-es termékcsaládba három megoldás tartozik: a Panda Antivirus Pro 2009 vírusvédelmet és tűzfalat tartalmaz, a Panda Internet Security ezek mellett adatmentésre, online csalás ellenni védelemre és szülői felügyeletre is fel van készítve, a Panda Global Protection 2009 pedig webes tartalomszűrésre és PC-optimalizálásra is használható.

Azóta történt

Előzmények