Megjött az Office 2016

New York-i idő szerint hat órakor a Microsoft elérhetővé tette a Microsoft Office 2016 végleges változatát. A próbaverziót hónapok óta tesztelhették az érdeklődők, mostantól azonban kereskedelmi forgalomban is kapható az irodai szoftvercsomag.

Az új Office legnagyobb újdonsága (ezt nem győzik hangsúlyozni a redmondiak), hogy csapatmunkára született. Egyszerre többen is szerkeszthetik a dokumentumokat, könnyedén indítható Skype konferencia a résztvevőkkel, illetve egyszerűen megoszthatóak az elkészült fájlok, ugyanis az új programokban szerepel egy dedikált gomb.


[+]

Újdonság még, hogy harmadik fél által fejlesztett kiegészítőkkel lehet majd még ügyesebbé tenni az alkalmazásokat. Az egyik legérdekesebb fejlesztés, hogy egy keresőmezőbe beírhatjuk, milyen módosítást szeretnénk végrehajtani, nem kell a szalagos menüből kikeresni a funkciót a legtöbb esetben.

A Microsoft multiplatform szoftvercsomagja PC, Mac, mobil, táblagép, vagy bármilyen, böngésző futtatására képes eszközön működik. Az Office 2016 használatához Office 365 előfizetésre van szükség, ami egyszemélyes verzió esetén 2099 forint havonta (vagy 20 999 Ft évente), az ötszemélyes otthoni verzió 2999 forint egy hónapra (vagy éves szinten 29 999 Ft), ezekhez 1 TB OneDrive terület is jár. Lehetőség van Otthoni és diákverzió esetén egyszeri díjfizetésre is, ez 44 999 forint áfával, ehhez viszont csak 15 GB felhőtárhely jár. Az Office 365 vállalati verziók árait ide kattintva tekintheti meg. Vásárlás előtt a programok kipróbálhatók.

Azóta történt

Előzmények