Megnyílt a VIVAnet Szervergalaxis

A VIVAnet tegnap megnyitotta szerverelhelyezési központját, a VIVAnet Szervergalaxist. A közel 100 négyzetméteres szerverterem – amely a budapesti forgalomkicserélő pontnak (BIX) is helyet adó, Victor Hugo utca 18–22. alatt található – mintegy 700 szerver elhelyezésére kínál lehetőséget. A 100 millió forintot meghaladó értékű beruházást az internetszolgáltató májusban kezdte el, és a próbaüzem a VIVAnet saját szervereivel már augusztusban elindult.

„A szerverek elhelyezésére szolgáló teremben elektronikusan árnyékolt, lehallgatástól és rádiós interferenciától védett környezetet nyújtunk a nálunk elhelyezett eszközöknek. Többszörös forrás biztosítja a folyamatos áramellátást, az egyenletes hőmérsékletet és páratartalmat pedig speciális klímarendszer tartja fenn. Az adminisztrációs tér elkülönül az eszközök elhelyezésére szolgáló helyiségtől, amelyet kártyás beléptető rendszer is véd. A folyamatos, 24 órás eszközszintű felügyeletnek köszönhetően ügyfeleink kérésére bármikor kikapcsoljuk vagy újraindítjuk az eszközöket” – mondta Pálya Róbert, a VIVAnet műszaki igazgatója.

A VIVAnet Szervergalaxis polcokon és rackszekrényekben kínál eszközelhelyezést, de az ügyfelek is elhelyezhetik rackszekrényeiket a teremben – közölte a cég. A központban csatlakozásonként 100 Mbit/s belföldi és nemzetközi sávszélesség biztosított.

„A széles sávú internet és az online szolgáltatások elterjedése megnövelte az igényt az outsourcing formában történő szerverüzemeltetés iránt, a vállalati, intézményi adatvagyon pedig együtt értékelődött fel a biztonságos adattárolási szolgáltatásokkal. Mára Magyarországon is megerősödött a minőségi szerverelhelyezési szolgáltatások piaca: a VIVAnet képes mind a professzionális, nagy online szolgáltatók, vállalati ügyfelek, tartalomszolgáltatók mind a magánszemélyek igényeit magas színvonalon kielégíteni” – indokolta a beruhzást Bödecs Béla, a szolgáltató ügyvezető igazgatója, aki a vállalati szegmensben cége piaci részesdésének növekedésére számít.

Azóta történt

Előzmények

  • A Magyar Telekomé a Dataplex

    Lezárult a tavaly decemberben bejelentett akvizíció, kibővült a távközlési vállalat üzleti szolgáltatásportfóliója.