Menedzsment-karcsúsítás a Matávnál

Januártól átalakul a Matáv-csoport szervezete, amitől a hatékonyság növekedését várják – határozott tegnap a társaság igazgatósága. A változás eredményeként egyszerűsödik a cég szervezeti felépítése: megszűnik a szolgáltatási és logisztikai vezérigazgató-helyettes pozíciója. Az újonnan létrejövő vezetékes szolgáltatások üzletág integrálja a lakossági telefon- és internetszolgáltatást, valamint a hálózati működést. Az üzletág vezetője Christopher Mattheisen, a lakossági szolgáltatások üzletág jelenlegi vezetője lesz.

Megszűnik a szolgáltatási és logisztikai vezérigazgató-helyettes pozíciója, e terület tevékenységeit a jövőben más irányítási területek, az üzletágak, illetve az outsourcing partnerek látják el. Az ügyvezető bizottság tagjainak száma a jelenlegi nyolc főről hatra csökken. Az augusztusban bejelentett hatékonyságnövelő program részeként megvalósuló létszám-racionalizálás eredményeként mintegy 40 százalékkal csökken a szervezeti egységek száma, s ennek kapcsán számos vezetői pozíció is megszűnik.

Straub Elek elnök-vezérigazgató, Klaus Hartmann gazdasági vezérigazgató-helyettes, Pásztory Tamás emberi erőforrás és jogi vezérigazgató-helyettes, valamint Tankó Zoltán vezérigazgató-helyettes – az üzleti megoldások üzletág vezetője – felelősségi és tevékenységi köre nem változik, és Christopher Mattheisennel, az új üzletág vezetőjével együtt a jövőben is tagjai maradnak az ügyvezető bizottságnak. A mobil-üzletágat (T-Mobile Magyarország) továbbra is Sugár András vezeti, aki január 1-jétől szintén tagja lesz a Matáv ügyvezető bizottságának.

Azóta történt

Előzmények