A Microsoft titkos fegyvere: az Albany

A napokban több online számítástechnikai lap is közölt olyan – nevüket nem vállaló forrásokra hivatkozó – híreket, melyek szerint a Microsoft elindította a meglehetős homály övezete projekt, az „Albany” kódnevű programcsomag zártkörű tesztelését.

Az értesülések szerint az Albany egy olyan hibrid szolgáltatást takar, amely alacsony áron, korlátozott tudású programokat és tárhelyet kínál az előfizetőknek, s leginkább a Google hasonló termékeivel (Google Docs, illetve a Google Apps) kíván versenybe szállni.

Az PC World (illetve a ZDNet munkatársának) értesülései szerint az Albany – az egyes elemek tudásánál alacsonyabb szinten – kombinálja majd az Office, az Office Live Workspaces, a Windows Live OneCare és a Windows Live képességeit, s ezt a csomagot a Best Buy áruházlánc fogja terjeszteni Amerikában (a dobozos verzióra utal az is, hogy állítólag a „ValueBox” nevet kapja majd a termék).

A zárt tesztelésre meghívottak a források szerint megkapták titkosított meghívóikat, s ezt a munkát szigorú titoktartási feltételekhez kötötték. Ez utóbbi hírt a Microsoft is megerősítette, de ennél többet egyelőre nem kívánnak elárulni a projektről.

Azóta történt

Előzmények