A Microsoft az IoT-eszközök biztonságáért

Egyrészt szakértői támogatást adnak, másrészt bevizsgált eszközöket ajánlanak az üzleti ügyfeleknek.

A vállalat ma jelentette be, hogy frissítették a felhőszolgáltatást, és a lehetőségek bővítése azt is szolgálja, hogy a vállalakozó ügyfelek még szélesebb körben alkalmazhassák, illetve menedzselhessék a felhőből internetképes eszközeiket.

A bejelentés legfontosabb része egy biztonsági program elindítása, melynek keretében a Microsoft összehozza az ügyfeleket olyan biztonsági szakemberekkel, auditorokkal, akik az adott rendszerekben feltárják a potenciális biztonsági hibákat, és megoldásokat javasolnak azok kijavítására.

Ezzel párhuzamosan szintén ma a hivatalos blogon Hector Garcia Tellado, az Azure IoT vezető programmenedzsere bejegyzésében közölte, hogy összeállítottak egy online katalógust is, melyben az Azure IoT csapata által megbízhatónak minősített eszközöket gyűjtik össze, hogy a vállalkozások a saját igényeikhez megtalálják a leginkább megfelelő biztonságos készüléket.

 

Azure IoT
[+]

 

A februárban kezdődött tesztidőszak lezárult, így a jövő hónaptó kezdve az üzleti ügyfelek az Azure IoT Hubon keresztül tudják frissíteni szoftveres, illetve firmware-es konfigurációikat, egyszerre sok eszközön.

Azóta történt

Előzmények