Böngészőben futó Skype-ot fejleszt a Microsoft

Skype-logóA Microsoft dolgozik a tavaly felvásárolt Skype böngészőben futó kiadásának fejlesztésén – derül ki a vállalat oldalára feltöltött álláshirdetésekből. A „Skype for Browsers” névre keresztelt projektre négy programozói posztot hirdetett meg a cég, kettőt a londoni, kettőt a prágai irodájában.

A munkaköri leírás szerint a fejlesztők feladata, hogy a „Skype-élményt a webre költöztessék”. A projektben a Skype meglévő webes megoldásaihoz kell egy teljesen új, a Microsoft technológiáját használó backendet készíteni. Az elvárások között van a HTML5-alapú felületek fejlesztésében szerzett tapasztalat – írják.

A népszerű chat- és VoIP-megoldás egyelőre kizárólag a számítógépekre vagy telefonokra telepített kliensekkel működik. A szoftver tavaly indult el a web irányába: a júliusban bevezetett Facebook-videótelefonálás alapját is a Skype motorja adja, de ennek aktiválásához is szükség van egy plugin telepítésére.

Azt, hogy a HTML5-alapú Skype mikor készülhet el, még megjósolni sem lehet. A projekt létezéséről is csupán az álláshirdetésekből lehet tudni, a vállalat azt hivatalosan nem jelentette be vagy erősítette meg.

Azóta történt

Előzmények