Elkészült a Skype for Windows Phone

Noha hét hónapja a Microsoft kezében van a Skype, a népszerűbb okostelefonos operációs rendszerek közül egyedül a Windows Phone-ra nem volt elérhető a kliens. A vállalat a nyilvános béta február végi kiadásakor azt ígérte: áprilisra elkészül a szoftver végleges változata. Tartották a szavukat, tegnap a Windows Phone Marketplace-ről letölthetővé vált a platformra készült Skype kész verziója.

A Windows Phone-os app felhasználói felülete egyelőre 18 nyelven beszél, a magyar nincs köztük. A kliens telepítéséhez Windows Phone 7.5 (Mango) vagy újabb rendszert használó készülékre van szükség, a Microsoft által tesztelt modellek a következők: Nokia Lumia 710, Nokia Lumia 800, Nokia Lumia 900, HTC Titan, HTC Radar, Samsung Focus S és Samsung Focus Flash.

A béta kiadása óta a vállalat néhány új funkciót is beépített az alkalmazásba. Ilyen a függőlegesen tartott (portrait) készüléken működő videóhívás, illetve a partnerek kezelése (meghívás, meghívások elfogadása, tiltás, tiltás feloldása). A Microsoft jelezte: két napba is beletelhet, míg az app világszerte minden helyi marketplace-en megjelenik.

Azóta történt

Előzmények