Microsoft vádak spam-mailezők ellen

Az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában 15 magánszemélyt vádol a Microsoft cégeknek káros spam e-mailek küldésével. MSN- és hotmail-felhasználók nevében eddig több, mint kétmilliárd kéretlen reklámlevelet küldtek el a redmondi cég adatai szerint.

A Microsoft azzal vádolja a spam-küldőket, hogy gyakorlatilag lehetetlenné teszik ügyfelei levelezését, illetve, hogy megtévesztő, visszaélésre lehetőséget adó ("Your Visa bill", "Credit Card Refund") szövegekkel zaklatják és csalják tőrbe az embereket. A vállalat kártérítést és a spam e-mailek küldésének azonnali leállítását követeli, jelentette ki Brad Smith, a Microsoft ügyvédje. Kormányhivatalokkal és a számítástechnikai iparral karöltve egyébként a Microsoft a jövőben világszerte kíméletlen harcot akar és fog is indítani a spam e-mailek és küldőik ellen.

A Golem.de német internetes oldal információi szerint szintén egyfajta válaszlépésnek tekinthető, hogy az MSN, a Microsoft Exchange és az Outlook következő verziói már el lesznek látva Anti-Spam technológiákkal.

Azóta történt

Előzmények