Megérkezett a Windows Live Movie Maker

Elkészült a Windows Live Movie Maker nevű program, melynek segítségével bárki elkészítheti filmjeit saját fotói és videói felhasználásával – áll a Microsoft sajtóközleményében. A Windows Live Services keretében elérhető egyéb alkalmazásokhoz (Hotmail, Windows Live Messenger, Skydrive, Windows Live Spaces) hasonlóan az új szoftver bárki számára ingyenesen elérhető lesz.

A Windows Live Movie Maker az egyik első olyan alkalmazás, amely speciálisan a Windows 7 operációs rendszer felhasználói számára lett kifejlesztve. A Windows 7 platform megléte ugyan nem feltétele a szoftver használatának, de legalább Windows Vista operációs rendszerrel kell rendelkeznünk az alkalmazás működéséhez.

A szoftver AutoMovie funkciójának köszönhetően a program egyszerűen összefésüli a kiválasztott fényképeket, speciális effekteket és a hozzájuk rendelt zenéket is. A tapasztaltabb felhasználóknak számos speciális animációt, effektet és egyéb érdekességet tartogat a Microsoft alkalmazása. A Windows Live Movie Maker segítségével a videómegosztás is egyszerűbb és gyorsabb lesz: az elkészült alkotások az alkalmazás főmenüjéből könnyedén feltölthetők az olyan népszerű közösségi hálózatokra, mint a Facebook vagy a Youtube. A videók elmenthetők akár HD formátumban, akár gyengébb minőségben is.

A Windows Live Movie Maker ingyenesen letölthető a Windows Live honlapjáról.

Azóta történt

Előzmények