Mindent figyel a Kerio tűzfala

Megjelent a Kerio WinRoute Firewall vállalati tűzfal 6.4-es verziója. A kis- és középvállalatoknak szánt szoftver új változatának legfontosabb újdonsága a továbbfejlesztett StaR internetforgalom-felügyelő modul, amely a laikus – nem informatikai – vezetők által is könnyen értelmezhető és áttekinthető formában, minden részletre kiterjedően naplózza a dolgozók online aktivitását. Az új jelentéskészítő világos profilt készít a cég minden dolgozójáról: alkalmazottakra lebontva listázza a meglátogatott weboldalakat, rögzíti az ott eltöltött idő hosszát, naplózza a Google-be és más keresőkbe begépelt keresőszavakat, a nagy méretű letöltéseket, a csetet, a netes multimédiás tartalmakat és a távoli hozzáféréseket – azaz gyakorlatilag teljes kontrollt biztosít a vállalati számítógép-használat felett.

Az online aktivitást naplózó – testre szabható – jelentések alapján igény szerint módosíthatók a tűzfal szűrőszabályai. „Ezzel az eszközzel az informatikai és laikus vezetők is egyszerűen érhetik el az őket érdeklő adatokat, nem kell a releváns információkat a naplókban keresgélniük” – magyarázta a megoldás előnyeit David Wagner, az Accounting Systems Consulting tanácsadó cég szakértője.

A Kerio WinRoute Firewall a külön megvásárolható kiegészítésekkel egy olyan komplett hálózatbiztonsági csomagként használható, amely az átjárón szűri a vírusokat, tartalomszűrést biztosít, integrált VPN-klienst tartalmaz és hozzáférés-kezelésre is használható. A tűzfal egy áttekinthető felületet használó konzolon keresztül vezérelhető – távolról is.

A program 30 napig ingyenesen kipróbálható változata letölthető a Kerio honlapjáról.

Azóta történt

Előzmények