A játékkonzolok rajongóinak: Egy Készülék mind felett

Hardveres hírekről ritkán írunk az IT café oldalain, de a Cnet most egy olyan moddingról számolt be, melyet érdemes megemlíteni.

A ránézésre kisebb szörnynek látszó készülék neve Project Unity, készítője egy ismert modder, Bacteria, a három évet és 3500 munkaórát igénylő szerkezet célja pedig, hogy használója egyetlen eszközzel tudja játszani 15 klasszikus játékkonzol összes játékát.

Bacteria a Unitybe beépítette a konzolok eredeti nyomtatott áramköreit, ezeket egyetlen tápegység szolgálja ki, a kimenetet egy SCART-csatlakozó biztosítja. A készülék talán legszellemesebb megoldása egy olyan gamepad, melyet Bacteria külön ide tervezett: a kontroller a behelyezett kazetta alapján automatikusan felismeri, hogy az adott játékhoz milyen felületet kell betöltenie.

A 20 kilós, 30 méter kábelt tartalmazó Unity megépítése körülbelül 234 ezer forintnyi összeget emésztett fel.

A leírás szerint a következő konzolok játékait képes a készülék lejátszani: Armstrad GX1000, Atari 7800, Colecovision, Intellivision, NEC TurboGrafx X, NeoGeo MVS, Nintendo Entertainment System (NES), Nintendo Gamecube, Nintendo 64, Sega Dreamcast, Sega MegaDrive (Genesis), Sega Master System, Sega Saturn, Sony PlayStation 2, Super Nintendo (SNES) – de a készítő hozzátette, hogy ez a lista még hárommal bővíthető: a PS2 lejátssza a PS1, az Atari 7800 a 2600, a GameCube pedig a GBA játékait is.

Azóta történt

Előzmények