Mozilla blog: a párizsi Mozilla-iroda

A Mountain View-ban lévő főhadiszállás mellett a Mozilla számos irodát tart fenn a világon, Európán kívüli irodák a következő városokban találhatók: Auckland, Peking, San Francisco, Tokió, Toronto, Vancouver és Tajpej, Európában pedig Londonban és Párizsban vannak irodák.

Tavaly ősszel volt szerencsém meglátogatni a párizsi irodát, és most ezt mutatom be pár képen. A kényelmes és világos iroda szerényen meghúzódik a Poissonnière körút egyik épületében. Az irodai munkatér közös, de van egy külön tárgyaló és egy kellemes közösségi helység is. Ebből már sejthető, hogy a jól felszerelt iroda nem hatalmas.

Mozilla Párizs

A Mozilla párizsi irodája

Eredetileg a szokásos, éves LibreOffice-konferencián vettem részt, de kiegészítő eseményként jó volt meglátogatni a helyi mozillásokat. Ők nagy örömmel fogadtak és remek hangulatú beszélgetésekbe csöppenhettem így. Vidám munkahely ez, ahol szívesen fogadják a Mozilla-rajongókat. Így sokkal többet lehet megtudni a Mozilla jelenéről, helyzetéről és persze sok más, informatikától mentes téma is szóba került a kényelmes közösségi helységben. Itt láttam pár érdekes relikviát is, a óriási Firefox-logótól kezdve a Mozilla kommunikációjából ismerős rókajelmezig. Összesen két este tettem itt látogatást Párizsban töltött pár napom során. Az egyik egyik inkább szakmai jellegű volt, míg a másik sokkal kötetlenebb, mert egy Mozillian születésnapi bulijára kaptam meghívást. Mind a két alkalommal nagyon jól éreztem magam, s jó volt látni ennyi lelkes, az internet fejlődéséért tenni akaró embert.

Azóta történt

Előzmények

  • Mozilla blog: gyorsabb JavaScript-futtatás és pdf-megjelenítő

    A Mozilla arra buzdítja a felhasználókat, hogy próbálják ki a Firefox béta-verzióját és visszajelzésekkel, hibajelzésekkel segítsék tesztelni a január elején megjelenő friss változatot.