Nincs ingyenebéd a Google-nál sem

A Google rendkívül csábító munkahely sokak számára, ami leginkább azoknak a különleges szolgáltatásoknak köszönhető, melyeket az óriásvállalat nyújt alkalmazottainak. Ezek közé az extrák közé tartozott eddig a korlátlan ételfogyasztás is, ám a cég vezetői megelégelték, hogy nemritkán alkalmazottaik családtagjai is részesültek az ingyenes étkezésből, és most (félig-meddig emiatt) jelentősen megtizedelték a kedvezményeket. A hírek szerint néhány leleményes munkatárs állítólag egészen odáig merészkedett, hogy a hétvégi élelmiszeradagot is a Google komplexumaiban szerezte be.

A hétfőn bejelentett változtatások értelmében eltávolították a pénzbedobás nélkül működő ingyenes ital- és édességautomatákat, s a kiegészítő személyzet részére a továbbiakban nem jár az ingyen vacsora, de a mérnökök és az informatikusok továbbra is hódolhatnak az estebéd jelentette kulináris élvezeteknek.

A vállalat alapítói 2004-ben még úgy vélték, hogy az ilyen jellegű extra szolgáltatások első pillantásra ugyan nem tűnnek kifizetődőnek, de hosszútávon vitathatatlan, hogy rendkívül előnyös hatással lehetnek az alkalmazottak munkamoráljára. Ám a cég vezetői valószínűleg átestek a ló túloldalára, és nem gondoltak arra, hogy egy idő után többen talán már nem is dolgozni, hanem az extra szolgáltatások miatt járnak majd munkába, mintegy ingyenes vidámparknak tekintve a keresőóriás komplexumait. Az bizonyos, hogy a körülbelül 72 millió dolláros összeg, amit évente az alkalmazottak étkeztetésére fordítanak, nem nevezhető csekélynek. Ezen próbálnak csökkenteni a most bevezetett új rendszer segítségével.

Azóta történt

Előzmények