Nyílt forrású versenytársat kap az Outlook

Fejlesztésének végső szakaszába érkezett a Zimbra új, nyílt forráskodú levelezőprogramja. A szoftvercég ma tette elérhetővé weboldaláról a program második béta-változatát, így a teljes verzió megjelenése sem lehet már messze.

A teljesen ingyenes Collaboration Suite verzióban olyan kényelmi szolgáltatásokat találunk, mint az RSS és Atom formátumokat kezelő beépített hírolvasó modul, a levelek mellékletébe is belelátó kereső és egy kényelmes naptár-funkció, amely a különféle forrásokból származó eseményeket jeleníti meg egy közös felületen.

Szintén ma jelent meg a Zimbra levelezőjének Network Edition változata is, amelyet a vállalati ügyfeleknek szán a cég. Ebben természetesen a központi menedzselhetőséget domborították ki a fejlesztők, az adatmentés és tárolás, valamint a felhasználói postafiókok karbantartásának eszközei mind egyetlen felületről érhetők el. A levelezőprogramot jelenleg 12 vállalatnál tesztelik, de egy 60 napos próbaverziót mától bárki kipróbálhat. A Zimbra a jövőben a fizetős vállalati verzió licencdíjaiból, illetve a hozzá kínált éves támogatás díjából szeretné finanszírozni a fejlesztéseket.

Előzmények