Office 2000: ennyi volt

Office-logóA Microsoft hétfőn jelentette be, hogy fontos tesztverziók kiadásáig jutott – vagy jut hamarosan – az Office 2010, illetve a webes Office Web Applications fejlesztése. Az új irodai csomagokról szóló hírek közzétételével esett egybe egy régebbi kiadás életciklusának vége: egy nappal később, július 14-én fejeződött be az Office 2000 ún. meghosszabbított támogatási időszaka. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy mostantól e verzió használói csak az internetes tudásbázisban, önkiszolgáló módon juthatnak támogatáshoz, és nem kapnak biztonsági frissítéseket.

A Microsoft támogatási gyakorlata szerint minden termékhez – akár üzleti, akár otthoni felhasználásra szánják – jár ún. általános támogatás a kiadástól számított öt évig. Ez alkalomszerűen díjtalan segítségnyújtást és fizetett támogatást, a biztonsági frissítéseket és a nem biztonsági jellegű egyéb javítások igénylését foglalja magába. Az Office 2000-et 1999 júniusában dobta piacra a vállalat, így az általános terméktámogatás időszaka 2004 nyarán fejeződött be. Ekkor vette kezdetét az újabb öt évet felölelő ún. meghosszabbított támogatási periódus, mely most ért véget.

Az Office 2000 volt a Microsoft első teljesen 32 bites, Y2K-kompatibilis irodai csomagja, és egyben a termékcsaládban az utolsó, amely még nem használta a termékaktiválást a példány hitelesítésére (a pakk Service Release 1-es frissítésének egyes regionális változataiba viszont később már beépítették ezt a funkciót).

Azóta történt

  • Tetszettek volna Office-t frissíteni!

    Négyből három célzott támadást ki lehetne védeni, ha a felhasználó végre letöltene egy 2006-os patchet a Microsoft irodai programcsomagjához.

Előzmények