Online adatmentő-szolgáltatást vett a Symantec

Február óta zajló tárgyalásokra tett pontot múlt héten a Symantec és az online adattárolásban-mentésben utazó SwapDrive: a két cég aláírta azt a megállapodást, melynek értelmében a Symantec tulajdonába kerül a kisebbik vállalat. Hasonló felvásárlást eszközölt tavaly szeptemberben az EMC; a vállalati adattárolásban érdekelt nagyvállalat akkor 76 millió dollárt fizetett a Mozynak – a SwapDrive most állítólag 123 millióért kelt el.

Egyelőre sem a Symantec, sem a SwapDrive nem adott ki a tranzakcióval kapcsolatos sajtóközleményt, a Washington Post azonban biztos forrásból, a Symantec sajtóügynökségén keresztül értesült a szerződés aláírásáról. Az ügynökség által kiadott rövid közlemény szerint a felvásárlási folyamat június végével zárulhat le.

A SwapDrive saját oldalára, és a szintén a cég tulajdonában álló backup.com-ra időközben már felkerült a Symantec logója is, ezzel jelezve, hogy a szolgáltatásokat a Symantec üzemelteti. A backup.com egyébiránt jelenleg nagyjából kétmillió ügyféllel rendelkezik – ők mind fizetnek a 2 vagy 5 gigabájtos online tárhelyért (mérettől függően 50 vagy 100 dollárt évente).

Az interneten keresztül elérhető fizetős, vagy ingyenes adatmentő-tárhelyek népszerűsége töretlenül nő napjainkban. A Microsoft vagy az AOL ingyenesen nyújt ilyen szolgáltatást (SkyDrive, XDrive), az EMC tulajdonában álló Mozy pedig ingyen kínálja a 2 gigabájtos szolgáltatást, míg a vállalatok számára kialakított, korlátlan tárhelyet biztosító, komplex menedzsmentet és adattitkosítást nyújtó Mozy Pro csomagért havi 4,95 dollárt kér.

Azóta történt

Előzmények