Online bankot indít az Origo

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a T-Online Magyarország Rt. és az Erste Bank Hungary Rt., amelynek keretében banki szolgáltatásokat nyújtanak az internetszolgáltató által üzemeltetett Origo hírportálon keresztül. Kisbenedek Péter, az Erste Bank Hungary Rt. elnök- vezérigazgatója szerint a megállapodás túlmutat a hagyományos ügynöki értékesítésen. Mint fogalmazott: ez egy „olyan stratégiai program, amelynek segítségével egy új nemzedék érhető el. A virtuális bank ugyanis az előzetes felmérések szerint elsősorban azoknak a 25 és 45 év közötti felnőtteknek és 18-25 év közötti fiataloknak a körében válhat népszerűvé, akik az átlagnál nyitottabbak az innovatív pénzügyi szolgáltatások iránt.”

A pénzügyi szolgáltatáscsomagot a két vállalat ennek megfelelően alakította ki: a bankszámlához internetbank, internetes fizetésre is használható bankkártya, telebank és sms-szolgáltatások is kapcsolódnak. Az Origo klikkbank ügyfelei emellett betétet köthetnek le és folyószámlahitelt igényelhetnek, míg a tervek szerint a jövőben befektetési jegyeket is vásárolhatnak majd, illetve további hiteltermékeket (hitelkártya, személyi kölcsön, lakáshitel) igényelhetnek az online bankon keresztül.

Az internetes kiszolgálás az Erste Bank által biztosított és üzemeltetett rendszereken keresztül történik, amelyet az Origo portálon való bejelentkezéssel lehet elérni. A szolgáltatásokat magánszemélyek és mikrovállalatok egyaránt igénybe vehetik.

A partnerek a T-Online ügyfélkörének gyors „bankosodására” számítanak, és éves szinten több tízezer Origo klikkbank bankszámla nyitását várják.

Azóta történt

Előzmények