Tovább bővül a T-Online Zeneáruház repertoárja

A T-Online Magyarország és a Sony BMG lemezkiadó megállapodásával mintegy 100 000 új zeneszámmal, 230 000 dalra bővül T-Online Zeneáruház kínálata – jelentette be ma az internetszolgáltató. A Sony BMG repertoárjába tartozik többek között az AC/DC, az Aerosmith, Christina Aguilera, Dido, Celine Dion, az Evanescence, Michael Jackson, Jamiroquai, Avril Lavigne, Jennifer Lopez, a Maroon 5, Ricky Martin, az Oasis, Oláh Ibolya, Presser Gábor, a Roy és Ádám, Santana, Shakira, Britney Spears, Bruce Springsteen, Rod Stewart, Barbra Streisand, a System Of A Down és Torres Dani.

Az egyetlen jelentős magyar zeneboltot hetente több mint 35 000 egyedi látogató keresi fel, a közel 20 000 regisztrált felhasználó pedig hetente ezres nagyságrendben tölt le dalokat (70-80 százalékban egy-egy számot, 20-30 százalékban pedig a teljes albumot) – áll a T-Online közleményében. A szolgáltató statisztikái szerint a külföldi előadók népszerűbbek a hazaiaknál: az eladott zeneszámok és albumok 70 százaléka külföldi előadóké, míg a hazai zenészek a letöltések 30 százalékát tudhatják magukénak.

A boltban a kiválasztott zenéket bankkártyás fizetéssel, T-Mobile mobilvásárlással, emelt díjas sms-ben vagy a T-Online előfizetők a havi számlájuk terhére vásárolhatják meg. Bankkártyás fizetés esetén egy teljes album ára bruttó 3500 forint, egy önálló szám pedig 350 forintba kerül. Ez alól kivételt képeznek egyes magyar tartalmak, amelyeket 250 forint/zeneszám, illetve 2500 forint/album áron értékesítenek.

A Zeneáruház a Microsoft digitális jogkezelő (DRM) rendszerével működik, így a számok Windows Media Audio (wma) formátumban tölthetők le. Ez a megoldás szabályozza, hogy hány számítógépen (saját PC és egy laptop) hallgathatók a számok, és hányszor írhatóak ki CD-re. A Sony BMG tartalmai 5 CD-re írást tesznek lehetővé.

Azóta történt

Előzmények