Egy hónapon belül betilthatják Oroszországban a Twittert

Amennyiben a Twitter nem törli egy hónapon belül a tiltott tartalmakat, akkor Oroszország betilthatja a platformot.

Az utóbbi napokban egyre fokozódott Oroszország és az amerikai közösségi platformok között. Főleg a Twitterrel mérgesedett el az ország viszonya.

A Reuters beszámolója szerint az ügy odáig fajult, hogy Oroszország egy hónapon belül blokkolja a Twittert, amennyiben az nem törli a tiltott tartalmakat. A közösségi oldalt már a múlt héten lelassította az ország, amiért az nem távolított el bizonyos tartalmakat.

A Twitter korábban arról beszélt, hogy az orosz intézkedések szerintük veszélyeztetik a szólásszabadságot, és tagadta a cég, hogy illegális viselkedés terjesztését segítette volna elő.

A Roskomnadzor szerint a Twitter még mindig nem tett eleget az orosz kéréseknek, és ha egy hónapon belül a nem lép a vállalat, akkor blokkolják majd az országban, bírósági úton. Az orosz hatóságok szerint mentesülhet a blokkolás alól a Twitter, ha törli a kért tartalmakat: ezek között állítólag gyermekpornográfia és illegális drogokkal kapcsolatos tartalmak, gyermekek öngyilkosságáról szóló tartalmak is vannak.

Azóta történt

Előzmények