Felcímkézi a kormányzati fiókokat a Twitter

Egyre több országban használja ezeket a címkéket a Twitter, ezen felül pedig a kormányzati hátterű médiaszervezeteket is felcímkézi.

Több más közösségi platformhoz hasonlóan a Twitter is fontos változtatásokat eszközöl, úgy az üzleti modellje, mint a moderálási elvei kapcsán.

Tavaly augusztusban például bemutatta azokat a címkéket a Twitter, amelyeket a kormányzati fiókok mellett jelenít meg, valamint az állami hátterű médiaszervezetek neve mellé tesz oda. Első körben ezeket a címkéket csak Amerikában, Nagy-Britanniában, Oroszországban, Kínában és Franciaországban alkalmazták. A napokban bejelentették, a holnapi napok pedig élesítik az újabb változtatásokat, amelyek következében a címkézést az alábbi országokra is kiterjesztik: Ecuador, Egyesült Arab Emírségek, Egyiptom, Honduras, Indonézia, Irán, Japán, Kanada, Kuba, Németország, Olaszország, Spanyolország, Szaúd-Arábia, Szerbia, Thaiföld, Törökország.

A Twitter azt állítja, hogy a címkézést a G7 részét képező országok listája alapján bővíti, illetve azokban a régiókban, ahol jellemző az állami hátterű információcsere.

A Twitter ezzel egy időben előfizetéses megoldások bevezetésén gondolkozik, és decentralizált közösségi jövőképről álmodik.

Azóta történt

Előzmények