Új webes eszköz rendszergazdáknak: a Paglo

Tegnaptól elindult a Paglo nyilvános tesztüzeme, s egy ideig ingyenesen lehet igénybe venni a szolgáltatást. A tavaly ősszel bemutatott terméket elsősorban a cégek IT-szakembereinek szánják. A Paglo keresőmotorját arra specializálták, hogy a helyi hálózatról adjon minél részletesebb információkat, és hogy segítse a rendszergazdák munkáját. A Web 2.0 által megihletett szolgáltatás a software-as-service (SaaS) elvén alapul.

A használathoz először le kell tölteni a klienst, a Paglo Crawlert, ami összegyűjti a helyi hálózatról az adminisztrátor számára fontos információkat: az eszközök adatait, a felhasználókat és azok tevékenységéről szóló adatokat, a használt programokról szóló információkat, a meghajtókon található adatokat. Ezeket az információkat aztán a Paglo indexszerverére, a felhasználó saját fiókjába menti a szolgáltatás, s a telepítés és konfigurálás után folyamatosan valós idejű adatokkal látja el az adminisztrátort.

Paglo

Különösen érdekes az úgynevezett dashboard funkció, mely a keresések és ezek eredményeinek menedzselését segíti elő, s a különböző keresési módokat, lekérdezéseket, eljárásokat el lehet menteni, s meg is lehet osztani másokkal.

A Paglót jelenleg már körülbelül 800, 50–1000 embert fogalkoztató cégnél használják, s bár egyelőre ingyenes, a tesztek után tervezik a fizetős megoldás bevezetését. A bemutatkozó demókat a Paglo honlapján lehet megtekinteni.

Paglo

Azóta történt

Előzmények