Adathalász oldalra figyelmeztet a Penny Market

Meglepő, hogy a Facebook mindeddig a felhasználói jelzések ellenére sem lépett.

A vállalat Facebook-oldalán megjelent értesítéséből kiderül, hogy a közösségi oldalon megjelent egy hamis profil, mely professzionális módon igyekszik megtéveszteni a felhasználókat.

A Penny Market Magyarország néven futó profil az áruházlánc feltételezése szerint adathalász oldalként működik, a Penny Market Kft. nevében nyereményekről értesítenek felhasználókat.

A cég kéri a felhasználókat, hogy ne használják a profilt, ne kattintsanak, ugyanis a játékkal, nyereményekkel kapcsolatban felmerült károkért Penny Market nem vállal felelősséget.

Közlik azt is, hogy ha valaki a Penny Market Kft. által szervezett nyereményjátékon szeretne részt venni, akkor a https://www.penny.hu/ talál hiteles tájékoztatást.

A kommentekből kiderül, hogy már többen is jelezték a Facebooknak a feltételezett csalást, ám ők nem hoztak intézkedést.

A csalás profizmusára jellemző, hogy keresőoptimalizását is végeztek, ugyanis a Google keresőjében a „Penny Market Facebook” kifejezésre szinte csak a hamis oldal linkje jelenik meg az első oldalon.

Előzmények