Razziák várhatók az internetkávézókban?

Csak a kiadó internetkávézói programjában részt vevő netcafékban legális a Valve Corporation által kiadott játékok használata – figyelmeztette a hazai üzemeltetőket a ProGamers s.r.o, amely nemrég kötött szerződést a többek között a Counter-Strike: Source, a Half-Life és a Day or Defeat játékokat forgalmazó amerikai vállalattal a program kizárólagos helyi képviseletéről. A ProGamerst Magyarországon a PG Cyber Cafe HU Kft. képviseli, a hazai számítógépes játéktermek és internetkávézók rajtuk keresztül legalizálhatják valve-os játékállományukat.


Jön az ellencsapás

A cég közleménye szerint nálunk körülbelüli 350 ilyen egység működik, melyek közül mindössze öt – három fővárosi, egy szegedi és egy újfehértói netkávézó – részese a Valve Cyber Café programnak. A PC Cyber Cafe HU ezért február 1-jétől érvényt fog szerezni a kiadó jogainak, és megkezdi – amint fogalmaznak –a „magyarországi számítógépes játéktermek és internetkávézók legalizálására” irányuló tevékenységét. Ennek első lépéseként felszólítják azokat az kávézóüzemeltetőket, akik nem tagjai a programnak és üzleti haszonszerzés céljából biztosítják a Valve játékainak használatát, hogy haladéktalanul vegyék fel a kapcsolatot velük.

A magyar vállalkozás – amely csupán tavaly alakult és indította el első játéktermét Budapesten a Mammutban – a Valve, az Electronic Arts és a ProGamers képviselőjeként határozottan fel fog lépni a nem legálisan működő kávézók ellen – áll a közleményükben.

Azóta történt

  • Netkávézó-stop Kínában

    A fiatalok védelmében megpróbálják megállítani a rendkívül népszerű internetkávézók szaporodását.

Előzmények