Régóta várt funkció érkezik az Apple alkalmazásboltokba

Androidon évekkel ezelőtt bevezették, iOS-en azonban a mai napig nem megoldható a kommunikáció a felhasználók és a fejlesztők között.

A mai napig nincs lehetősége az alkalmazásfejlesztőknek reagálni a felhasználói értékelésekre az Apple alkalmazásboltjaiban. Ez az a funkció, ami az androidos fejlesztőknek évek óta rendelkezésre áll, és az almások hosszú ideje fájlalják hiányát.

Az Apple azon van, hogy változtasson a helyzeten, derül ki az iOS 10.3 béta fejlesztői dokumentációjából. A rendszer új verziójában a készítők új lehetőséget kapnak visszajelzés kérésére, illetve arra, hogy az App Store publikus, szöveges értékeléseire reagálhassanak.

Annak szintén örülhetnek a fejlesztők, hogy az iOS 10.3 egy olyan új API-val érkezik, amin keresztül az alkalmazáson belül értékelhetik az emberek az adott szoftvert, anélkül hogy ehhez az alkalmazásboltba kellene látogatniuk.

Ez első körben talán zavaró lehet majd a felhasználók egy részének, de látni kell, hogy a visszajelzések nem csak a szoftvergyártók, hanem a felhasználók érdekeit is szolgálják, hiszen a változtatásokkal az Apple eléri, hogy egy-egy terméklapon jól látszódjon, mennyire aktív az adott fejlesztő, milyen gyorsan, mennyit és hogyan reagál, illetve ha egyszerűbb az értékelés folyamata, talán több vélemény alapján valósabb kép rajzolódik ki az adott program képességeiről, használhatóságáról is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények