Saját disztribúciók összeállítására bátorít a Novell

A Novell a nyílt forráskóddal dolgozó fejlesztői közösség számára elérhetővé tette az openSUSE Build Service keretrendszert és a KIWI rendszerképkészítő eszközt – jelentette be a szoftvervállalat. Az openSUSE Build Service infrastrukturális hátteret biztosít a szoftverfejlesztők számára, amellyel a különböző Linux-disztribúciókhoz és különböző platformokhoz könnyedén elkészíthetik és lefordíthatják szoftvercsomagjaikat. A fejlesztők munkáját a későbbiekben is segíti, hogy a futtatókörnyezet frissítése (például új openSUSE-verzió megjelenése) esetén a Build Service automatikusan legenerálja a fejlesztő kódját az új verzióra is. A KIWI képkezelő eszköz segítségével pedig futtatásra alkalmas adathordozókat, például Xen virtuális képeket hozhatnak létre.

Az openSUSE Build Service – amely az openSUSE projekt része – a Novell openSUSE.org közösségi webhelyén található meg. Ez a projekt a Linux népszerűsítését célzó, a Novell által szponzorált közösségi kezdeményezés, amely már több mint 35 000 regisztrált taggal rendelkezik. A szoftvercég ebből a Linux-disztribúcióból állítja össze SUSE Linux Enterprise platformját úgy, hogy az ott található több mint 6000 nyílt forráskódú csomagból átlagosan 2000-et kiválaszt tesztelésre és ellenőrzésre, majd beépíti azokat az Enterprise rendszerbe.

Az openSUSE Build Service és a KIWI képkezelő eszköz azonnal letölthető. Nyílt forráskódú projektként mindkettő további fejlesztések alapját képezheti.

Azóta történt

Előzmények