Idő előtt állítja le az LCD-gyártást a Samsung

6 hónappal a tervezett előtt végleg lekapcsolja az LCD-gyártását a Samsung.

Régóta nem titok, hogy a Samsung Display végleg befejezi az LCD-k gyártását. Erre végül június végén, 6 hónappal a korábban tervezett előtt kerül sor.

Iparági források szerint a Samsung azért döntött így, mert a verseny nagyon kiélezett, és a vállalat szeretné minimalizálni a veszteségeit. A Samsung Display a jövőben OLED és kvantumpontos (QD) panelek gyártására koncentrál majd, a dolgozókat pedig a várakozások szerint a QD-s üzletágba helyezik át.

A DSCC egyébként arról adott ki jelentést, hogy egy LCD-panel ára már csak 36,6 százaléka annak, amennyibe az 2014 januárjában került (akkor pörgött a gyártás a csúcson). Ez részben a kínai BOE és a tajvani AU Optronics érdeme, amelyek a lehető legalacsonyabb árakat igyekeztek kínálni.

Az LCD-s ágazatot a Samsung egyébként már 2020-ban bezárta volna, de a világjárvány és olcsóbb mobilok, tabletek miatt elhalasztották a leállást. További részletek akkor derülhetnek ki, ha a Samsung július végén kiadja a második negyedév lezártával a legújabb üzleti jelentését.

Azóta történt

Előzmények