Sebességet váltott a chello

A UPC Magyarország másfélszeresére gyorsította a chello kábeles internetszolgáltatás adatforgalmi sebességét, mindezt változatlan áron, az előfizetési díj emelése nélkül biztosítja ügyfeleinek. A feltöltési sebességet a duplájára növelték, ami immár lehetővé teszi a szélessávú adatküldést is.

A UPC az elmúlt hónapokban országszerte korszerűsítési munkákat végzett kábelhálózatain, valamint korszerűsítette internetszolgáltatásának műszaki hátterét. Szolgáltatási területének legnagyobb részén már bevezette a legújabb európai szabványnak (EuroDocsis) megfelelő internetes kiszolgáló rendszert, ami hosszú távon lehetővé teszi az adatátviteli sebesség további lényeges növelését. Ennek nyomán a UPC a kábeles internetfelhasználók többsége számára immár változatlan előfizetési díj mellett jelentősen megnövelt, a korábbi 512/128 kilobit/másodpercről (kbps) automatikusan 768/256 kbps-ra átállított maximális le- és feltöltési sebességgel nyújtja a chello classic elnevezésű szolgáltatását. Természetesen mostantól már az új előfizetők is eleve ezt a másfélszer gyorsabb hozzáférést biztosító csomagot vehetik igénybe – ugyancsak a hagyományos chello-díjért.

Ezzel egyidejűleg a UPC a chello plus elnevezésű, egyszerre több számítógépen is használható kábeles internet-hozzáférési csomag le- és feltöltési sebességét is hasonló mértékben megnövelte (768/256-ról 1024/512 kilobit/másodperc), ugyancsak változatlan havidíj mellett.

A sebességnövelés minden előfizető számára egységesen, teljesen automatikusan történik, az előfizetőknek ezt nem kell kérvényezniük, ez iránti igényüket nem szükséges jelezniük. A tervek szerint rövid időn belül abban a néhány városban is megújulhat a szolgáltatás, ahol a sebességváltáshoz szükséges fejlesztések még nem fejeződtek be.

Azóta történt

Előzmények