Sikeres a Sun ingyenes virtualizációs szoftvere

Tizennyolc hónap alatt ötmillióan töltötték le a Sun ingyenes xVM VirtualBox asztali virtualizációs szoftverét – adta hírül mai közleményében a vállalat.. Az xVM VirtualBox szoftverrel a végfelhasználók bármilyen operációs rendszeren elérhetik kedvenc programjaikat, de az alkalmazás a fejlesztők munkáját is segíti, akik így egy számítógépen egyszerűen tesztelhetnek és futtathatnak keresztplatformos, többrétegű alkalmazásokat. Az xVM VirtualBox 1.6 szoftver a világ első ingyenes, nyílt forráskódú type2 hypervisor alapú virtualizációs eszköze, amely minden jelentős operációs rendszert támogat, beleértve a Mac OS X-et, a Linuxot, a Windowst, a Solarist és az OpenSolarist.

A szoftver 1.6-os változatát a német innotek februári felvásárlását követően mutatta be a Sun. Az új verzió, amely a Sun közleménye szerint jelenleg naponta több mint tízezer letöltést ér el, mintegy 2000 új fejlesztést tartalmaz, valamint teljes körűen támogatja a Max OS X, a Solaris és az OpenSolaris operációs rendszereket alap operációs rendszerként. Emellett megújult támogatást biztosít a nagyteljesítményű virtuális berendezéseknek, jobban méretezhető és a webes szolgáltatások révén támogatja a távoli adminisztrációt is.

Az xVM VirtualBox szoftverrel a felhasználók „virtuális gépeket” hozhatnak létre, és azokra tetszés szerint telepíthetnek különböző operációs rendszereket, így egyetlen számítógép egyidejűleg futtathatják ezeket illetve a különböző alkalmazásokat. Az xVM VirtualBox kulcsfontosságú összetevője a Sun szélesebb körű xVM virtualizációs és felügyeleti szoftverportfoliójának. A termékcsalád része emellett többek között a Sun xVM Ops Center, a Sun Virtual Desktop Infrastructure (VDI) szoftver, illetve a Sun xVM Server is, amelynek megjelenése 2008 nyarán várható. A végfelhasználóknak, fejlesztőknek és kis- és középvállalatoknak szánt xVM VirtualBox szoftver az xVM termékcsalád belépő szintű tagja.

Azóta történt

Előzmények