SMS-ben érkezik az ima

(Infobulvár) Philip Freier, melbourne-i anglikán érsek kedveli a legújabb idők kommunikációs eszközeit: vasárnapi akciója számára egy SMS-imát írt.

Tegnap egy nagy egyházi rendezvényen olvasta fel az érsek a speciális imát Melbourne egyik nagy terén, s eközben egy kivetítőn megjelent a szöveg is. Freier arra biztatta a megjelenteteket, hogy írják be telefonjukban a fohászt, s küldjék el barátaiknak, ismerőseiknek – ahogyan azt a színpadon álló gyerekek is tették.

„Senki sem vádolhatja azzal az anglikán egyházat, hogy nem halad a korral” – írja minderről az érsek az egyház honlapján, ahol ő személyesen vezet blogot is.

Az aktív és nyitott érsek nagyobb felelősségvállalást vár el az egyháztól, mivel úgy véli, a modern korban élő emberek mind magányosabbak, egyre kevésbé törődnek egymással. Ezért ő maga jár elöl példát mutatva, s a Prayer4Melbourne Quest nevű kezdeményezés keretében a fenti közösségi akciók szervezése mellett járja a kapitalista világ „dzsungelét”, a bevásárlóközpontokat, a karitatív szervezetek gondozottjait látogatja stb.

Azóta történt

Előzmények