Csúnyán megfektették a Sonyt a hackerek

A Sony vezetőinek még nem is volt idejük örülni annak, hogy egy kaliforniai bíró az egyik csoportos perben kimondta: a cég nem tehető felelőssé azért a több mint 70 millió felhasználó személyes adatait érintő biztonsági incidensért, mely tavaly történt, máris itt a következő, a PlayStationnel kapcsolatos botrány, mely talán az említettnél is súlyosabb következményekkel járhat.

A tegnap óta mind több portálon megjelenő információk szerint egy magát „A három muskétásnak” nevező hackercsoport tört most néhány kilónyi borsot a Sony orra alá, mivel a PS 3 egyik igen fontos biztonsági eszközét kompromittálták. A hackerek ugyanis egy másik csoport által készített külső, a Sony tiltásait megkerülő firmware (BlueDiskCFW) megjelenésével egy időben nyilvánosságra hozták az általuk már régebben megszerzett, úgynevezett LV0 titkosítási kulcsot. Állításuk szerint mindezt azért tették, hogy a kulcsra épülő firmware készítői ne élhessenek vissza vele, vagyis a muskétások munkáján ne keressenek.

Mindez azért okozhat igen nagy gondot a cégnek, mivel így a hiába adnak ki biztonsági frissítéseket a külső firmware-t használók ellen védekezésképpen, amennyiben az LV0-t használva teszik, a kulcs birtokában ezt semlegesíteni lehet. Az köztudott, hogy a rendszer zártságát tartani kívánó Sony és a nyitott platformot propagáló hackerek között régóta zajlik a küzdelem – de könnyen lehet, hogy ez a mostani incidens, elsősorban a presztízst érintő súlya miatt, véget vet ennek a küzdelemnek, és a gyártónak változtatnia kell üzletpolitikáján.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények