A Symantec hivatalosan is elismerte, hogy ellopták a forráskódjukat

A forráskód a múlt héten landolt az egyik leglátogatottabb torrentoldalon, a The Pirate Bayen. Az eset mögött álló Anonymus mozgalom megtorló akciójuk részeként hajtotta végre a kiszivárogtatást, ugyanis az FBI néhány szimpatizánsukat őrizetbe vette az elmúlt hetekben.

A Symantec pénteki közleményében ismerte be, hogy a Norton 2006-os verziójának forráskódja valóban kikerült a világhálóra, azonban tagadják, hogy mindez biztonsági kockázattal járna: „Mint ahogyan nyilvánosan is kijelentettük, az elemzésünk kimutatta, hogy tekintettel a feltört kód korára és arra a tényre, hogy mindez csak egy elenyésző része az egész kódnak, sem az egyéni, sem az  üzleti felhasználóinknak nem kell megnövekedett biztonsági veszélytől tartaniuk” – írta a cég a hivatalos blogján. A Symantec hozzátette, hogy azoknak az ügyfeleiknek, akik vírusvédelmi programjuk legújabb, frissített verzióját használják, egyáltalán nincs miért aggódniuk.

Mint azt akkoriban megírtuk, az Anonymus korábban már nyilvánosságra hozta a Symantec néhány régebbi termékének forráskódját. Az ugyancsak közzétett a levelezésből kiderül, a cég ötvenezer dollárt fel is ajánlott az Anonymusnak, hogy mindezt elkerülje.

Azóta történt

Előzmények