Komolyan bevásárolt a Symantec

A biztonsági cég lemaradt a mobilos fejlesztések terén, és idén konkrét tervekkel álltak elő, hogy ezen a piacon is meghatározóak maradjanak.

Az érintett vállalatok bejelentették, hogy a Symantec Corp. többek között kölcsönből is finanszírozva a pénteki záráskor számított tőzsde árakat nézve 16 százalékos prémiummal 2,3 milliárd dollárért megvásárol egy tekintélyes amerikai biztonsági céget, a LifeLock Inc.-t, akik lopásvédelmi szolgáltatásokat biztosítanak, és a Symantec azt várja a felvásárlástól, hogy a Norton biztonsági csomag ezzel a szolgáltatással való kiegészítéssel vonzóbb lesz az ügyfelek számára.

Az ügylet hátterében az áll, hogy a korábban nagy piaci erejű Norton csomag elsősorban a személyi számítógépekre, a PC-kre készült, ám a mobil eszközök terjedése miatt egyre nagyobb a piaci részesedés visszaesése – egyelőre még hasznot termel az üzletág, ám az eladások folyamatosan esnek. Maga a felvásárlás – a meglévő ügyfeleket számítva – már eleve hozhat a Symantecnek évi 660 millió dolláros árbevételt, de a lényeg inkább az, hogy a biztonsági programcsomag a korábbiaknál jobban alkalmazkodjon a mobilos elvárásokhoz.

A technológiai változásokra való reagálásban megkésett Symantec a nyáron indította meg termékeinek diverzifikációját – reményeik szerint még időben (nem ők az egyetlen technológiai vállalkozás, akik elmulasztották azt, hogy időben készüljenek fel a mobil eszközök robbanásszerű terjedésére).

A 4,4 milliós felhasználói táborral rendelkező LifeLock kiváló választásnak tűnik, mivel a cég olyan szolgáltatásokat kínál, melyek az online tranzakciók biztonságosságát felügyelik – a legfontosabb, hogy alkalmazásaik figyelemmel követik az ügyfelek fiókjainak használatát, és figyelmeztetnek minden gyanús vagy illetéktelen mozgásra, ha az online pénzmozgást érint.

Azóta történt

Előzmények