Számítanak a BSA-tól rettegőkre

Legújabb „Get legal – Get OpenOffice.org” című kampányával, amely magyarul „Legalizáljon – OpenOffice.org-gal” néven fut, a Microsoft Office licencköltségei elől menekülő felhasználókat célozza meg a nyílt irodai programcsomagot népszerűsítő gárda.

A kampány magyar oldalán megtudhatjuk, hogy kutyavilág vár a jövőben az illegális szoftvert használókra. Egyrészt a Microsoft olyan céget vásárolt, amely a számítógépre telepített programok észlelésére specializálódott, másrészt a BSA a Szellemi Tulajdon Világnapja rendezvényén bejelentette, hogy rekordösszegű jutalmat ad bárkinek, aki az Egyesült Királyságban illegális szoftvert felhasználó szervezetet jelent fel. A kampány szervezői a licenccsapdából való kikerüléshez ajánlják az OpenOffice 2 letöltését.

A szervezők leírják, hogy az OpenOffice 2 ingyenes és szabad alternatívája a Microsoft Office termékeknek, képes használni az azzal készített fájlokat, és, hogy a nyílt forrású licenc alatt megjelenő szoftvert bárki bármilyen célra – akár kereskedelmire is – felhasználhatja, vagy szabadon továbbadhatja a szoftver másolatát bárkinek. Az oldal idéz egy olyan kutatást is, amely szerint az OpenOffice 2-re való átállás költsége csupán tizede az új Microsoft Office 2007-re való átállás költségének.


Támogassa kattintásával a "Legalizáljon OpenOffice.org-gal" kampányt, vagy maradjon távol tüntetően az "Átlátszó Bannerek Szürke Sarokkal Elmentését Ellenzők Kampánya" nevében.

Azóta történt

Előzmények