Országszerte elérhető a T-Home Interaktív TV

Az olimpiai játékok kezdetére a T-Home az egész országban elérhetővé teszi tavaly decemberben bevezetett Interaktív Sat TV szolgáltatását. A megoldás kiterjesztése a gyakorlatban azt jelenti, hogy a cég már olyan ügyfeleknek is biztosítja az előfizetési lehetőséget, akik nem a T-Home internetszolgáltatását használják. Az IPTV esetében megszokott kényelmi funkciók használatának feltétele ugyanis, hogy az előfizetőnek legyen internetkapcsolata is.

Azok az ügyfelek, akik más internetszolgáltató vezetékes csomagjaira fizetnek elő, július 27-től rendelhetik meg a T-Home Interaktív TV-t. „Ezzel tovább bővülhet a jelenleg több mint 280 ezres T-Home interaktívtévé-előfizetői kör, és újabb háztartások ismerkedhetnek meg a tévézés új formájával” – mondta Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója.

A szolgáltatás igénybevételéhez a garantált letöltési sebességnek meg kell haladnia az 1 Mbit/s értéket, továbbá az előfizetőnek biztosítania kell azt, hogy a digitális beltéri vevőegység (set-top box) felé a minimális letöltési sebesség legalább 0,5 Mbit/s, a feltöltési sebesség pedig minimum 0,1 Mbit/s legyen. Az interaktív tv-hez szükséges hibrid set-top boxnak köszönhetően a műholdas televízióadások mellett elérhetőek olyan kényelmi funkciók, mint az „archív tv”, azaz egyes csatornák meghatározott tartalmainak rögzített, a sugárzást követő 72 óráig ingyenesen, azon túl előfizetési díj fejében megnézhető műsorai; a videótéka, valamint a YouTube. Ezek mellett a készülék támogatja az elektronikus műsorújságot (EPG), a felvételt, a megállítást, a gyerekzárat, a kép a képben megjelenítést, a keresést és néhány további internetes funkciót.

A vállalat egyben bejelentette, hogy ismét biztosít egy ingyenesen használható olimpiai alkalmazást az előfizetői számára. Ebben folyamatosan nyomon lehet követni az [origo] legfrissebb híreit, cikkeit az olimpiáról, meg lehet nézni a versenyek menetrendjét, az elért eredményeket, az éremtáblázat alakulását, továbbá hasznos információkat lehet olvasni, és képes beszámolókat lehet megnézni a részt vevő olimpikonokról és olimpiai csapatokról. Az Interaktív TV-re előfizetők a szolgáltatás archív tv kínálatában a versenyeket, meccseket követően egy órával 72 órán (3 napon) keresztül megtalálhatják és visszanézhetik azokat.

Az olimpiát a T-Home HD minicsomagra előfizetők 3D-ben is nézhetik. A dedikált televíziós csatornán, a 186-os programhelyen biztosított m3D csatorna térhatású tartalmainak megtekintéséhez a T-Home digitális platformjára előfizető ügyfeleknek megfelelő műszaki feltételekkel (3D-s televíziós készülékkel, HD set-top boxszal) kell rendelkezniük.

Azóta történt

Előzmények