Gyorsabb és okosabb lett a Hotmail

Bár a Windows Live Hotmail magyar nyelvű weboldala szerint még csak készülőben vannak az újdonságok („Hamarosan elérhető! Még jobb, még gyorsabb.”), a vnunet beszámolója szerint az angol változatban már elstartoltak azok az új funkciók, melyeket a levelezőrendszert működtető Microsoft már jó előre beharangozott. Forradalmi változások nincsenek – ahogy az értesítő fogalmaz: „inkább a szobák kifestéséről van szó, mint az egész ház átalakításáról.”

És valóban nem sok az újdonság. Egyik ilyen a Contact Picker (partnerválasztó), amellyel egyszerűbb kiválasztani a levelek címzettjeit a címtárból, egy másik pedig az a Gmailből már ismerhető funkció, amelyik a cím gépelése közben prediktív módon javaslatokat dob fel a címtárból. Új még a klasszikus és teljes verzió kombinálása, valamint a levelek előnézeti képe is. De talán a legfontosabb az, hogy az egész rendszert jelentősen felgyorsították, aminek köszönhetően a leggyakrabban használt műveletek – mint a bejelentkezés, az inbox és az új levelek betöltése, a levélírás – sokkal (a Microsoft mérései szerint „akár 70 százalékkal”) gyorsabbak lettek.

A Microsoft azt ígéri, hogy a fejlesztés folyamatos lesz, és hamarosan újabb szolgáltatásokkal bővítik a Windows Live Hotmailt, többek között online üzenetküldési lehetőséggel és még nagyobb tárhellyel.

Azóta történt

Előzmények