Telt ház az Informatikai Biztonság Napján


Marcus J. Ranum

Ma reggel kezdődött az ICON Számítástechnikai Rt. által rendezett szakmai konferencia, ahol a szakemberek az Informatikai Biztonság Napja alkalmából áttekintést kaphattak a terület hazai és nemzetközi trendjeiről, technológiai újdonságairól. Az idei eseményen a tavalyinál is több nemzetközi előadó, 29 támogató cég és három szekció dolgozott azon, hogy a regisztrált ezer látogató hozzájusson a szükséges információkhoz.

Az előadók között nemzetközileg ismert személyiségek adtak tájékoztatást például az Európai Unió informatikai biztonsági helyzetéről – most elsősorban az üzleti szektort érintő vonatkozásokról. John K. Davies, a nemzetközi biometrikai szövetség igazgatója, a brit kormány technológiai szakértője a brit kormányzati lépésekről tartott előadást, az Izraelből érkezett Guy Lifshitz pedig a nemzeti infrastruktúrákat (erőművek, áramszolgáltatók, stb.) fenyegető biztonsági kockázatokról és védelmekről adott tájékoztatást. Lifshitz és cége, az iTcon Ltd. az Európai Unió CIP (kritikus infrastruktúrák védelme) projektjeinek tanácsadója. Élvezetes előadást tartott Marcus J. Ranum is, akit a "tűzfal atyjaként" tisztel a szűk szakmai elit, ő is több kormány és világcég állandó tanácsadója.


Need for Speed: Ranum és Lifshitz együtt lazít

Keleti Arthur, a szervező ICON biztonságtechnikai üzletágának vezetője elmondta: ilyen nagy érdeklődésre nem számítottak, ezért már most bejelentette, hogy 2007-ben is megrendezik az ITBN-t. Sok konkurens gyártó jelent meg termékeivel és bemutatóival a MOM Parkban, ilyen széles körű részvételre még nem volt példa hazai rendezvényen.

Fotók: zsiga667

Azóta történt

  • Totálisan védett Windows

    Bemutatkozott a Forefront az ITBN apropóján az informatikai biztonságról tartott felvilágosító napon.

  • OECD-hét Budapesten

    A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet Magyarországon tartja az infokommunikációval foglalkozó üléseit és szakmai fórumát.

  • IDC-konferencia Budapesten

    2006. november 28-án Magyarországra érkezik az IDC 2006-os kelet-közép-európai közüzemi és energetikai konferenciasorozata.

Előzmények