Szekuriti-kvízjáték az IT.newson

Hic Rhodus, hic salta! - e latin mondással invitáljuk hűséges olvasóinkat a ma kezdődő játékos, ámde némelykor komoly ismeretanyagot is igénylő infobiztonsági vetélkedőnkre, melyet az idei Informatikai Biztonság Napja (ITBN) tiszteletére szerveztünk. Az egy hétig tartó tudáspróbán – szándékaink szerint – az informatikát napi szinten művelő profi szakemberek mellett a „műkedvelők” is eséllyel indulhatnak – egyet azonban biztosan állíthatunk: embert próbáló feladatokra lehet számítani. Ezt azért is gondoljuk kiemelt szempontnak, mert az it-rendszerek biztonsági vonatkozásai köztudottan szerves részei az informatikai struktúráknak, és ezt ma már talán Magyarországon is így gondolja a számítástechnikával kapcsolatban álló legtöbb felhasználó, függetlenül attól, hogy az illető otthoni, intézményi vagy vállalati szinten kötődik e területhez.

A kérdéseket a BME Informatikai Központ (BME IK) munkatársai állították össze, de itt is számítunk olvasóink aktivitására: kérjük, hogy érdekes feladványaikat szerda estig küldjék el szerkesztőségünk e-mail címére, hogy a verseny hajrájában ily módon is izgalmasabbá tegyük a vetélkedést.

Végül, de nem utolsósorban emlékezzünk meg azokról, akik ajándék-felajánlásukkal megtisztelték játékunkat. Van köztük több jól ismert világcég és néhány innovatív hazai vállalkozás (ábécésorrendben): AEC Security, Cisco Systems, ICON Számítástechnikai ZRt., Grisoft, Könyvlelő Online Könyváruház, NetGo.hu, Sicontact Kft., Symantec, VirusBuster, Vogel Burda Communications.

 

 

 

A legjobbak által elvihető nyereményekről se feledkezzünk meg, hiszen képzeletbeli zsákunk már dugig tele van értékes termékekkel.

Díjak:

AVG Anti-Virus és hozzá egy Ewido antispyware – Grisoft
Norton Internet Security – Symantec
Norton AntiVirus – Symantec
Norton SystemWorks – Symantec
IT-SECURITY@2006 című szakkönyv és az IT-Security kiadványokból összeállított válogatás – Vogel Burda Communication
Trustport Phoenix Rebel csomag (tűzfal, 2 db integrált víruskereső, titkosító és adat megsemmisítő) – AEC Security
Linksys Wi-Fi Finder – Cisco Systems
Eset NOD32 antivírus – Sicontact Kft.
Transcend 1GB JetFlash 210 (ujjlenyomat olvasós) – NetGo.hu
VirusBuster Proffessional 2006 – VirusBuster
2 db IT-security szakkönyv – Könyvlelő Online Könyváruház

Minden játékosunknak a megadott e-mail címére el fogunk küldeni egy digitálisan aláírt (hitelesített) emléklapot, ezzel is kifejezve köszönetünket a versenyen való részvételért. A legjobbak az ajándékok mellett még a BME Informatikai Központ és lapunk elismerő oklevelét is átvehetik majd a szeptember 26-i Informatikai Biztonság Napján a budapesti MOM Parkban, ahol a BME standjánál várjuk 16 órakor a győzteseket. Természetesen a nap folyamán bárki benézhet a MOM Parkba (a rendezvény honlapján előzetes regisztráció mellett a részvétel ingyenes), akit behatóbban érdekel az it-biztonság, ugyanis különböző érdekfeszítő előadások, bemutatók foglalkoznak majd az idei év aktualitásaival.

Játékunk weboldala: klikk!!

Azóta történt

Előzmények