Tovább gyorsul a chello

A UPC Magyarország az idén másodjára növeli jelentősen chello internetszolgáltatásának adatforgalmi sebességét. A kábeltévés társaság a változó előfizetői igényekhez igazodva december elejétől a chello classic szolgáltatás esetén a duplájára, a chello plus esetén pedig a háromszorosára gyorsítja az internetkapcsolatot. A jelenleg széles körben elérhető leggyorsabb hazai lakossági kábeles internetkapcsolatot a szolgáltató változatlan áron, az előfizetési díj emelése nélkül biztosítja.

A változtatásokat a legújabb európai szabványnak (EuroDOCSIS) megfelelő kábelinternetes kiszolgáló rendszer alkalmazása teszi lehetővé, amelyet a UPC az idei év folyamán vezetett be országszerte. A megújult technikai háttér hosszú távon lehetővé teszi az adatátviteli sebesség lényeges növelését. Ennek révén a UPC a kábeles internetfelhasználói számára idén májusban változatlan előfizetési díj mellett már a másfélszeresére emelte a maximális le- és feltöltési sebességet.

A december elején megvalósuló újabb sebességnövelés során a szolgáltató – változatlan havi díj mellett – megduplázza, azaz 768/256-ról 1536/512 kbps-ra emeli a chello classic szolgáltatás jelenlegi átviteli sebességét, az ennél gyorsabb kapcsolatot biztosító chello plus sebességét pedig a háromszorosára, 1024/512-ről 3072/512 kbps-ra növeli. Ezáltal lehetővé válik, hogy akár otthoni felhasználók is megfizethető áron a régi telefonos csatlakozásnál több mint ötvenszer gyorsabb, 3 megabites internetkapcsolathoz juthassanak.

A felhasználók túlnyomó többsége számára már december folyamán érzékelhető sebességnövelés minden régi és leendő előfizető számára egységesen, teljesen automatikusan történik. Az ezt követő további kapacitásbővítések révén a jövő év elején fokozatosan a még fennmaradó előfizetők számára is elérhetővé válnak az új sebességfokozatok.

A sebességváltással együtt a UPC megemeli az egyes csomagokhoz rendelt sávszélességen átvihető adatmennyiséget is. A chello classic esetében ez az érték 15-ről 30 GB-ra, míg a chello plus esetén 20-ról 60 GB-ra emelkedik.

Azóta történt

Előzmények