Túl sokba kerülne a Microsoft IllumiRoom

A Microsoft a 2013-as CES-en mutatta be a nagyközönségnek az IllumiRoomot, ami gyakorlatilag egy projektorral kiterjeszti a játékteret a televízió képernyőjéről a falra és a tv körül levő berendezési tárgyakra. Az IllumiRoom működéséről készült videók annyira meggyőzőek voltak, hogy sokan úgy vélték, ez lesz a Microsoft új generációs konzoljának legjobb kiegészítője, és a Wii mozgásérzékelős kontrollere után végre újból valami igazán érdekes és újszerű fejlesztés érkezik a játékiparba.

A CES óta viszont már több mint fél év telt el, és az IllumiRoomról gyakorlatilag semmi új hivatalos információ nem érkezett, de még pletykák is szóltak róla. Egyre inkább úgy tűnt, hogy az igen megkapó technológia egyelőre nem költözik be a nappalikba, az Xbox One terméktervezésért felelős vezetője pedig egy, az AusGamersnek adott interjújában igazolta a félelmeket: az IllumiRoomból még jó ideig nem lesz kereskedelmi forgalomban kapható termék.

Albert Penello szerint az IllumiRoom addig nagyon szuper, amíg a Microsoft pénzéből a cég K+F laborjában építik meg, de az átlagos végfelhasználónak ez több ezer dollárjába kerülne, ezért nem érdemes várni az eszköz megjelenésére. Úgy fest, egyelőre marad az Oculust Rift azoknak, akik a jelenleginél kicsivel több illúzióra vágynak.

Azóta történt

Előzmények