Mobilszolgáltatást indít a UPC

Saját márkanevén kezd mobilszolgáltatásba a UPC – értesült a HWSW. A szaklap, melynek birtokába került egy, a szolgáltató logóját viselő SIM kártya is, azt írja, hogy a régóta tervezett palettabővítést a jövő héten fogják bejelenteni. Ez lehet a témája annak a jövő keddre meghirdetett sajtótájékoztatónak, melynek beharangozójában konkrétumok említése nélkül a társaság azt írta: „új szolgáltatást indít Magyarországon”.

Az, hogy a UPC mobilcsomagokkal szeretné bővíteni távközlési szolgáltatáskínálatát, nem újdonság. Betzalel Kenigsztein, a hazai leányvállalat vezérigazgatója már tavaly ősszel elárulta, hogy a nemzetközi trendeket követve ún. quadruple play ajánlatokat fognak bevezetni, melyek a vezetékes internet, telefon és televízió mellett mobilcsomagokat is tartalmaznak. A cégvezető akkor azt mondta: vizsgálják a mobilszolgáltatások beemelésének lehetséges módjait, és az idén tervezik azok elindítását.

A UPC a 900 MHz-es aukción frekvenciákat megszerezve önálló mobilszolgáltatóként is piacra léphetett volna, de lapunk akkori információi szerint ezt az opciót a saját mobilhálózat kiépítésének jelentős beruházásigénye miatt vetették el. Így a vállalatnak a hazai operátorok közül kellett választania partnert, és vagy azok infrastruktúráját használva virtuális szolgáltatóként (MVNO), vagy viszonteladói konstrukcióban kínálhat mobilos ajánlatokat.

A HWSW rámutat, hogy két UPC-leány – a svájci és az osztrák – már nyújt vagy rövidesen nyújtani fog mobilszolgáltatást, szintén helyi operátorokkal kötött együttműködések alapján. A szaklap azt valószínűsíti, hogy itthon a cég mobilszolgáltató partnere a Vodafone Magyarország lesz. Azt, hogy a kínálatban csak hangszolgáltatás szerepel-e vagy mobilinternet is, szintén nem tudni még.

Azóta történt

Előzmények