Végre nyomtatni is tud az Office for iPad

Egy hónapja érhető el az Office for iPad, amit a Microsoft szerint már eddig is több millióan töltöttek le (a megjelenést követő napokban listavezető is volt az App Store-ban), és ezrek küldtek kéréseket különböző új funkciók implementálására. A tegnap bejelentett frissítés néhány kisebb újdonságon felül végre lehetővé teszi a nyomtatást AirPrint kompatibilis nyomtatókon, ami talán a csomag legfájóbb hiányossága volt.

Wordben jelölésekkel vagy azok nélkül, Excelben egy kijelölt területet, egy adott lapfület vagy egy teljes munkafüzetet, PowerPointban pedig a teljes prezentációt vagy adott oldalakat lehet kinyomtatni.

A PowerPoint kapott egy SmartGuides funkciót, melynek segítségével könnyebb egymáshoz igazítani a dián elhelyezett elemeket, az Excelben pedig az Autofit lehetővé teszi egyszerre több sor vagy oszlop magasságának és szélességének módosítását.

A frissítés néhány egyéb, nem részletezett hibajavítást is tartalmaz, és a Microsoft szerint már javában dolgoznak a következő frissítésen is, ami várhatóan még több, az Office asztali verzióiban már megszokott funkciót emel át az iPades változatba.

Azóta történt

  • Itt az ingyenes Microsoft Office mobilra

    A Microsoft is belép a freemium szoftverekkel operáló vállalatok sorába. Eddig csak az Office 365 előfizetés mellé járt a hordozható eszközökre szánt irodai csomag.

Előzmények