Frissítve: A Vodafone kész elhagyni Magyarországot

A hvg.hu a Reuters tudósítására alapozva írta meg, hogy a Vodafone kész arra, hogy eladja a kevésbé fontos érdekeltségeit, köztük a magyar, az ausztrál és a cseh leányvállalatát – mondta Vittorio Colao, a brit szolgáltató vezérigazgatója szerdán, a Morgan Stanley barcelonai konferenciáján, ahol azt is kifejtette, hogy a jövőben energiáikat és tőkéjüket a fontosabb piacokon történő fejlesztésekre fordítják.

A China Mobile után a világ második legnagyobb mobilszolgáltatójaként működő Vodafone vezetője kiemelte: teljes értékükön szeretnének túladni az említett országokban működtetett leányvállalataikon, így várják a megfelelő vevő megfelelő ajánlatát. Ha senki nem kínál eleget, akkor maradnak.

Frissítés: A Vodafone Group nem tervezi a magyarországi érdekeltség eladását - közölte a Vodafone Group az MTI érdeklődésére csütörtökön, a reggeli híreket cáfolva. A korábbi híradások szerint a brit Vodafone vezérigazgatója, Vittorio Colao egy szerdai, barcelonai konferencián azt mondta, hogy a Vodafone nyitott lenne rá, hogy eladja néhány érdekeltségét, mint például az ausztráliai, cseh, vagy magyarországi üzletágát, ha ezekre megfelelő ajánlatot kapna.

A Vodafone közölte, a félreértés abból adódik, hogy Vittorio Colaonak feltettek egy kérdést, ami arra vonatkozott, hogy a cég eladná-e egyes érdekeltségeit. A tájékoztatás szerint Colao a kérdésre válaszolva mindössze annyit mondott: a Vodafone általános elvként vallja, hogy a részvényesei érdekében mindig nyitott a portfóliója esetleges módosítására. A vezérigazgató általánosságban nyilatkozott és semmilyen módon nem állt szándékában azt sugallni, hogy a Vodafone csoportnak ilyen jellegű konkrét tervei lennének bármelyik helyi piacára vonatkozóan - közölte a Vodafone Magyarország.

A konferencián a vezérigazgató beszélt arról is, hogy a csoport teljes körű telekommunikációs szolgáltatásokat ajánlani tudó szervezetté akar válni. A Vodafone fontolgatja, hogy bővítené kínálatát vezetékes szélessávú internet elérést biztosító szolgáltatásokkal, televíziós csatornák kínálatával, és esetleg ezeken a televíziós csatornákon önálló médiatartalmak nyújtásával.

Azóta történt

Előzmények

  • A Vodafone is begyorsít

    Az NMHH-val ma aláírt hatósági szerződést követően tovább gyorsítja széles sávú szolgáltatását a Vodafone.

  • A Vodafone 240 fővel bővíti ügyfélszolgálati központját

    A Magyarországon 15 éve, Miskolcon öt éve jelen lévő távközlési vállalat két év alatt hajtja végre a fejlesztést.